Dragonii și cunoașterea prin experiență

A fost o vreme în care percepția noastră asupra timpului și lumii era diferită de cea de acum. În acel timp, oamenii, ființele elementale (Dragoni, Silfi, Salamandre, Gnomi, Ondine, Zâne, Zmei, Inorogi etc), îngerii și demonii pășeau alături pe pământ, căci în acea vreme valul dintre lumi era străveziu. Aceste dimensiuni erau și încă mai sunt că niște foi de ceapă, se învelesc una pe altă. Frică și judecată oamenilor a închis porțile, iar elementalii s-au retras cât mai departe de ele. Însă această dimensiune, pe care Vlad T. Popescu o numește irealitatea imediată, poate fi întrezărită pe alocuri cu ochii minții. Asta dacă mintea îți este calmă și fără judecată, iar inima deschisă și plină de zbateri. Eu îl văd că pe un refugiu în care poți pași și fără să vrei atunci când cazi în contemplarea realității vizibile când, din senin, vezi altceva, sau vezi că mai e ceva: poate o umbră, o formă, o mișcare.

Despre elementali…

În lucrarea alchimică a lui Paracelsus Liber de Nymphis, sylphis, pygmaeis et salamandris et de caeteris spiritibus, acesta identifică ființele mitologice ca fiind reprezentanți ai unuia dintre cele patru elemente; gnomii (pygmaeis) fiind de pământ, undinele fiind de apă (cuvântul fiind în mod evident derivat din latinescul ”unda” - val), silfii de aer și salamandrele de foc. Ondinele seamănă cu oamenii în mărime, silfii sunt mai duri, mai grosolani și lungi în mărime, precum și mai puternici. Gnomii sunt scunzi, iar salamandrele sunt lungi, subțiri și unduioși.

Elementalii se pot mișca printre propriile elemente așa cum oamenii se mișcă prin aer. De exemplu gnomii se pot mișca prin pietre, pereți și pământ. Silfii seamănă cu noi la modul cum se mișcă: pentru că la fel ca și noi, ard în foc, se îneacă în apă și rămân blocați în pământ. Relația elementalilor cu oamenii este bazată pe faptul că aceștia din urmă sunt formați din trei părți: un corp elemental (fizic), un spirit eteric, și un suflet divin nemuritor, care lipsește din alcătuirea elementalilor (conform lui Paracelsus - deși nu sunt neapărat de acord - au suflet doar că nu este de esență divină nemuritoare). Din unirea unui elemental cu o ființă umană, elementalul și urmașii săi pot câștiga accesul la această esență divină nemuritoare.

Indicii exista peste tot …

Din timpuri imemoriale, toate lucrurile și evenimentele inexplicabile au fost catalogate drept magie și astfel temute și vânate de marea majoritate a oamenilor. Este în firea omului să se teamă de necunoscut și de ceea ce nu poate controla. Puțini au fost cei ai căror fascinație și curiozitate, de asemenea, trăsături umane, le-au fost mai puternice decât frică și repulsia. Iar, ei au fost cei care au început călătoria eroului, o muncă de explorare a întunericului din lume și din ei înșiși și de transformare a lui. Acești eroi au fost numiți magicieni și alchimiști. Chiar și așa, atât ei, cât și elementalii pe care îi studiau, lucrau pe ascuns față de oprobriul public.

Am revăzut de curând un episod din Stargate SG-1, în care un artefact ce emite pe o frecvența și o încărcătură magnetică îi face pe oameni să vadă niște animăluțe ciudate. Ajung la concluzia că acele animale se aflau dintotdeauna acolo, însă doar acum ei puteau să le perceapă fiind chemate de frecvența emisă de aparat. În serial, oamenii nu afectau animalele—și tocmai bine căci în prima faza se încearcă împușcarea lor—și nici ele la rândul lor nu afectau decât psihicul oamenilor. Să șțiți însă că acest lucru nu este valabil în irealitatea imediată, în care se află elementalii și, în esență, dragonii. Există interacțiune, și, încă cum!

Joaca și cunoașterea prin experiență

Experiență practică a lumii se capătă trăind și învățând din experiențe. Poate că un fulger urmat de un tunet te va speria, copil fiind, dar auzindu-l de mai multe ori fără să ți se fi întâmplat nimic, aflând apoi și datele științifice din spatele lor, va face că la un moment dat să-ți mai provoace cel mult o tresărire, sau poate chiar vei ajunge să te bucuri de furtună și să aștepți cu nerăbdare manifestarea ei, care să-ți exprime sentimentele de furie neexprimate de vieți întregi.

Pentru că în privința lucrurilor spirituale eu sunt mai mult autodidactă. Ce va pot spune însă este că la vârstă de 11 ani aveam deja începută colecția de cărți de divinație decupate din revista „Paranormal”, lipite pe carton și că mă jucăm cu ele în loc să mă joc cu păpușile sau șotronul. În liceu aveam deja strânse cu mult peste o duzină și făceam citiri colegelor de clasa și prietenelor. Și aveam ”mâna” bună.

Acum am alte seturi, la fel de diverse că și atunci, însă cu aceeași acoperire, doar gradul de detaliere și formă de interpretare diferă. Voit, pentru că odată cu experiență, a venit și înțelepciunea și înțelegerea capcanelor.

Dragonii și puterea personală

Dragonii pot influență materia și pot fi influențați de gândurile și intențiile noastre, dar și de acțiuni. Așa că, atenție la neatenție! Dragonii aduc putere personală, însă o putere mai mare înseamnă o responsabilitate mai mare. Dragonii sunt ai principiului Divin Feminin, pe care nu vreți să-l supărați sau, mai rău, să-l întristați!

Un dragon este un potențial divin manifestat nemijlocit și căruia „judecată” lucrurilor îi lipsește cu desăvârșire. Aspectele pe care le dezvăluie și pune în lumină sau ascunde în întuneric nu sunt judecate prin prisma binelui sau al răului, ele sunt doar teme de studiat și experimentat. Dragonii au fost și sunt temuți pentru că potențialul lor divin trezit pare de nestăvilit și de necontrolat, iar dacă trezirea este însoțită și de o lipsă de cunoaștere și experiență practică a lumii, frica de necunoscut va destabiliza și mai mult pe acel aventurier neavizat care își testează limitele, fără ca bazele și centrul să-i fie clare și cunoscute.

Și, de ce tocmai eu?

Când un expert autointitulat pe o tema începe să predice mulțimii asupra temei respective, la început își prezintă acreditările: unde, cine, ce și cât de bine a învățat el tema respectivă. Mie experiența mi-a fost cel mai bun profesor. Cu toate acestea, țin să menționez pe cineva care m-a făcut să realizez ce și cum, și căruia îi datorez accesarea conștientă a informației, Ovidiu Dragoș Argesanu. Am urmat cursurile sale de dragoni, care au fost, la fel că toate celelalte cursuri pe care le ține, pline de informații și instrumente și metode de lucru. În practică pentru curs m-am conformat și le-am urmat. Asta este însă altă poveste, ce va fi povestită cu altă ocazie. Trebuie să recunosc că modul meu de lucru și de percepție al dragonilor e cumva diferit și se concentrează mai mult pe o altă zonă. Dar, așa cum a afirmat mereu în cadrul cursurilor sale, el pune bazele și e treaba noastră să explorăm posibilitățile, așa că nu cred că e vreo problemă. El este un războinic, om de știință și apoi vindecător și profesor, cât timp eu sunt în primul rând magician, șaman, filozof, și negociator de pace.

DESCOPERĂ NOI AVENTURI CU DRAGONI …