Dragonul Aerului și Apei

În săptămâna următoare zilei tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul a apărut un dragon cu energii combinate, venind să ne aducă aminte cât de ușor e să îți pierzi capul, fie că ești un sfânt sau un dragon cu multe capete, cel puțin conform legendelor și miturilor și părerii generale. Chiar și cu mai multe capete la dispoziție pe care să le pierzi într-o luptă mai mult sau mai puțin cinstită de cucerire a unor energii necunoscute și copleșitoare. Aș vrea să subliniez faptul că orice angajare în luptă aduce un risc major de a-ți pierde capul, și dacă e nevoie să aveți grijă la ceva în această viață, să păstrați capul ferm pe umeri e primul deziderat major.

Am constatat, de când am publicat cartea despre dragoni, și lumea a început să mă întrebe despre ei și cum să interacționeze în relație cu dragonii, ori că nu prea m-am făcut eu înțeleasă, ori lumea devine grea de cap când i se așază unul pe el (lucru perfect adevărat de altfel) și se aruncă direct cu capul înainte ”Oare cum pot să-i folosesc?” când întrebarea ar trebui să fie: ”Pot oare eu să îi folosesc?” Și este într-adevăr acțiunea verbului ”a folosi” cea corectă? Sunteți siguri că ați adus nivelul stăpânirii de sine la cel al unui simplu dragon elemental? Ați depășit foamea, setea, frigul, căldura, frica de moarte, pofta de sex? Atunci da, puteți face față unui dragon, îi puteți cultiva energia și folosi detașat în scopul vreunei misiuni nobile. Altfel, energia voastră va fi hrana dragonului.

Dragonii care aduc provocarea …

Dar să nu fim pesimiști, că nu îmi stă în caracter și nu mă avantajează. Să zicem că, în anumite cazuri, în care ești pregătit, ți-ai anunțat intenția în univers că ești pregătit să-ți asumi o misiune specială, aceea de a crește în înțelepciune, de a te cunoaște mai bine pe tine însuți și lumea care te înconjoară, în care spiritul de aventură te trage înainte în necunoscut spre a experimenta misticul, și nu mai ai regrete care să te tragă în urmă sau să te țină legat de casă, de familie, de obiceiuri și nevoi, te arunci în vâltoarea existenței fără așteptări legate de câștig altul decât experiența personală. Și atunci primești drept ghizi dragoni gardieni, veniți să te asiste în procesul de învățare. Spre deosebire de alți ghizi, mai angelici, dragonii nu vin cu o invitație, ci cu o provocare, căci adesea efectul resimțit nu e unul de ajutor ci de încurcă-lume, și e nevoie să munciți dublu, triplu pentru a reuși.

Oricum aș pune problema, apariția unui dragon ca și energie de manifestare nu e Bunavestire, ci o chemare la apel, în poziție de drepți, atenți la ceea ce urmează, un efort fizic, emoțional, mental și spiritual deosebit. Atenție mare și la ceilalți ghizi, căci ce ar fi reușit vreodată Făt-Frumos fără calul său năzdrăvan, fără sfaturile Sfintei Vineri și Sfintei Duminici, fără obiectele magice aflate în posesia Ilenei Cosânzene, fără una, fără alta... Ar fi rămas băietanul naiv de la coada vacii, pe care nici transhumanța nu-l mișcă din loc. Se vede că nu am o părere prea bună despre Feții Frumoși, nu? Nu contează în scopul acestui articol oricum, acum e vorba despre zmei, pardon, dragoni/balauri.

Dragonul Aerului și Apei

Revenind la subiectul discuției, recunosc că e chiar el cel care mi-a acutizat tonul scrierii, energia acestei săptămâni fiind o combinație a apei cu aerul, la nivel de dragon, ce pot să spun, se simte puternic, nu chiar precum un cocktail Molotov (asta ar însemna foc cu aer), ci de emoții exprimate prin cuvânt, unul sucit și răsucit până când stoarce și ultima picătură de emoție, până scoate la suprafață și cele mai ascunse și nebănuite gânduri, punându-te(mă) față în față cu dezastrul care ești/sunt, pentru a dezvălui adevăratul caracter, pentru a descoperi puterea interioară de a răzbi în cele mai vitrege condiții. Până nu atingi fundul Abisului, nu vei simți niciodată că ai voința necesară să urci până la cerurile cele mai înalte.

Dragonul Aerului și Apei te ajută, teoretic, conform indicațiilor de pe card, să te conectezi la vibrațiile mai înalte. Spun teoretic, pentru că în practică, nu ai cum să accesezi vibrații înalte până nu faci curat în cele joase, și acesta în sine este un proces dificil și pe alocuri dureros. Explicațiile cardului vin cu îndemnul de a-ți asculta intuiția chiar și în detrimentul logicii, și se subînțelege acel mare DACĂ aduceți suficientă lumină pentru a curăța al treilea ochi, pentru a rupe vălul Maiei (al iluziilor). Și apoi urmează câteva descrieri poetice despre cum acest dragon creează bule care aduc iluminare, ușurință, o claritate de cristal, o nouă viziune asupra vieții și, atenție, conștientizări. Recunosc că în păcatul de a trata lucrurile un pic cam lejer în privința dragonilor, am căzut și eu în propria mea carte. Nu spun că nu ar fi adevărat, ci că acesta este de fapt rezultatul final al procesului, și nu procesul în sine. Gândiți-vă câte procese dure transformă un diamant din cărbune în piatră prețioasă.

Elementele - Apa și Aerul

Apa și aerul împreună pot aduce ploaia dătătoare de viață, care curăță praful de pe drumurile noastre zilnice, care împrospătează aerul pe care îl respirăm, și putem gândi mai clar, respira mai ușor, păși fără grija de a călca peste gunoaie. Aceeași combinație aduce însă furtuna, uraganul, tsunami-ul, cele care mătură totul în cale, care ucid înecând sau zdrobind în vâltoarea lor. Multe emoții stătute, multe forțe creatoare înăbușite devin factori de distrugere atunci când sunt ignorate și lăsate să se strângă. Tocmai de aceea vine acest îndemn drăguț de a-ți asculta emoțiile și de a le urma, atunci când e sigur să o faci, de aceea e bine să îți exersezi cântecul de lebădă al vocii interioare până e gata să producă propriul lui concert capodoperă.

Combinația aer cu apă impune ca emoțiile să fie exprimate pe cât se poate de frumos (fie că vă decideți să plângeți lacrimi de crocodil la o carte citită – cum am făcut eu, fie că vă exersați talentul la karaoke după câteva sticle de bere – da, și pe asta am bifat-o deja; cel fără de păcate să arunce primul piatra, zic eu), fie țipându-vă frustrările la partener sau șef (ceea ce nu recomand – anul acesta autoritatea trebuie respectată pe deplin, dar fiecare cu karma lui).

Apa transformată în aer, emoțiile în eter reflectă modul în care energiile celei de-a patra dimensiuni se agită pentru a deschide calea spre cea de-a cincea, și pentru a ne pregăti să ne exprimăm pe noi înșine goi-goluți cum ne-a făcut mama, înainte de a începe să purtăm acele deghizări sociale de care suntem atât de atașați. Și urmați exemplul prezentat de Ramon del Valle del Inclan în Lampa Fermecată:

Când în mine au reînviat larvele descurajării, şi aproape m-a înconjurat o disperare meschină, am ştiut să mă pedepsesc aşa cum ar fi ştiut să o facă un călugăr sfânt în faţa tentaţiei ispitei Diavolului. Am scăpat triumfător din bârlogul viperelor şi al leilor. Am iubit singurătatea şi, asemenea păsărilor, am cântat doar pentru mine. Vechea durere că nimeni nu mă ascultă a fost satisfăcută. Am crezut că doar în singurătate puteam să am cea mai armonioasă voce, şi, pentru un timp, am fost şi arbore centenar, şi ramură verde, şi pasăre cântătoare. Dacă vreodată au existat urechi care să mă asculte, eu n-am ştiut-o niciodată. A fost prima din Regulile mele.”

Să vă fie de folos.

DESCOPERĂ ȘI ALTE AVENTURI CU DRAGONI