Conferință - Arta divinației și arhetipurile umane

Mai devreme sau mai târziu vine momentul de a aborda teme care ne fac să pășim dincolo de granița confortului nostru psihic în tărâmul imaginilor arhetipale validate de secole și chiar milenii de experiențe comune și care ne fac să ne identificăm cu ele. Vă aștept cu drag să discutăm despre o artă nerecunoscută, dar mult uzitată, cea a divinației și despre fațetele sufletului și rolurile jucate de sine în modelele arhetipurilor umane cu ocazia conferinței organizate în cadrul Festivalului EzotericFest Timișoara!

CÂND — Vineri, 10 mai 2019, între 13.40 -14.20 PM;

UNDE — Casa Tineretului Timșoara (Hol Parter și Etaj) - str. Arieș nr. 19 (zona Stadion, Spitalul Județean) - Sala Mare Conferințe - 01 – spectacole parter;

ACCES GRATUIT;

REZERVĂRI & DETALIIEzotericfest

Arta Divinației - dincolo de simpla citire a viitorului

Tentația de a afla viitorul este mare, fără a fi perfect conștient de condițiile prezentului, și nici măcar fără a cunoaște pe deplin trecutul. Tendința de a ne raporta la o autoritate exterioară care să ne îndrume și să ne spună ce vrem să auzim, sau să știm, e și mai mare și profund înrădăcinată în subconștientul nostru. Cunoașterea universului începe cu autocunoașterea, iar cunoașterea de sine se oglindește în tot ceea ce universul ne pune la dispoziție. Mai devreme sau mai târziu vom fi jucat toate rolurile, vom fi integrat toate aspectele care acum ne uimesc și nedumeresc. Bineînțeles că până vom ajunge să experimentăm pe pielea noastră, sau poate chiar pentru a ajunge să o facem, trebuie să lansăm o invitație universului să ne ofere ocazia și să ne prezinte ce modele are la dispoziție.

Arhetipurile umane vechi și noi

Există întradevăr modele și tipologii de comportament, acțiuni și feluri de a fi pe care oameni cu simț de observație bine antrenat le-au sintetizat și concentrat generic în seturi de carduri de divinație cum ar fi cele de Tarot, Oracol, chiromanție, numerologie, etc. Aceste arhetipuri (unele mai vechi, altele mai noi) sunt roluri pe care le jucăm cu mai mult sau mai puțin talent, aspecte ale noastre interioare cu care ar trebui să ne familiarizăm, să le acceptăm și să le manifestăm corespunzător. De la Cavalerul în armură strălucitoare și Prințesa aflată în necaz la profilul Salvatorului și al Victimei, de la Turnul răsturnat la arhetipul Furtunii, toate vin să dezvăluie aspecte ascunse în subconștient, în ceea ce noi numim umbră, cele pe care nu știm că le știm, sau și mai grav, că le manifestăm.