20 martie 2019 — Vindecarea Chakrei 5, chakra comunicării

Chakra 5, cunoscută și sub numele de chakra gâtului sau Vishuddha, este situată în zona gâtului și guvernează vorbirea, auzul, vibrația și comunicarea. Nu cred că este necesar să vă explic de ce vindecarea blocajelor acestei chakre este extrem de importantă. Iată de ce mă bucur nespus că în curând voi susține la Centrul DOOR din București evenimentul Vindecarea Chakrei 5.

  • CÂND — 20 martie, orele 19.00-20.00

  • UNDE — București, Centrul DOOR (Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea nr.

  • COST — 35 lei

  • ÎNSCRIERE — Pentru a-ți rezerva un loc, te rog să optezi pentru una din variantele de mai jos; numărul de locuri disponibile este limitat:

Voi face pentru toți participanții ce am făcut și pentru mine, anume să lucrez într-o sesiune de meditație cu sunete asupra blocajelor chackrei gâtului. Vă aștept să lucrăm împreună, să învățăm să ne bucurăm de sunetul vocii interioare și să-i dăm voie să se exprime, și mai ales, să ne cufundăm într-o baie de sunete vindecătoare.

Chakra 5, chakra comunicării

Sursă:    Chakana.me

Sursă: Chakana.me

Chakra 5, sau chakra comunicării, reprezintă puntea dintre suflet și minte, instrument de exprimare pentru amândouă, și de relaționare între ele și dintre ele și lumea exterioară. Cei mai mulți creditează cel de-al treilea ochi (chakra 6) cu transmiterea ideilor pentru că se află în zona tandiemului superior, bateria minții. Acesta din urmă lucrează însă cu proiecții de imagini, mai degrabă concepte complexe decât idei simple. Chakra 5 este cea responsabilă cu telepatia, comunicarea ideilor către Univers, fie că o exprimi verbal, sau subtil.

Prin această poartă deschisă către lume, ideile, aspirațiile, intențiile noastre sunt comunicate și fac primul pas în direcția manifestării. Pentru că Vishuddha, așa cum se mai numește ea în medicina tradițională indiană și de către yoghini, este mai mult decât relaționarea noastră cu ceilalți prin comunicare, verbală sau telepatică; ea este modaliatea de manifestare a sinelui, a creativității sale, a spiritului creator de universuri, modelator al lumii deja create.

Chakra 5 are această tentă masculină de acțiune, de influențare, de manipulare a energiei, modelând-o în forma cea mai potrivită nevoilor. Poate pentru că este orientată către exterior, are proiecție individuală doar pe partea din fața a corpului, în spate unindu-se cu proiecțiile dorsale ale chackrei sufletului și a celui de al treilea ochi. Aspectele care îi conferă putere însă o fac și vulnerabilă la manipulare din exterior, la slăbire din interior, la blocarea manifestării ei.

Blocajele chakrei 5

chakra 5

Frica de a-ți asuma să faci ce ai de făcut, tendința de a ascunde până și de tine însuți țelurile, aspirațiile, dorințele, gândurile și emoțiile, rușinea de a le arăta în văzul lumii, neîncrederea în capacitățile sinelui, dificultatea de a aprecia just înzestrările sufletului, valoarea lor pentru ceilalți și pentru noi înșine. Tocmai pentru că ea este o poartă pentru manifestarea în exterior a interiorului, emoțiile încărcate negativ, gândurile și programele denigratoare față de noi înșine, și chiar și față de ceilalți, legăturile și ițele normelor sociale în care încercăm să ne încadrăm și cărora ne supunem, legându-ne și îngrădindu-ne manifestarea conform normelor exterioare adoptate în interior.

Vocea interioară odată redusă la tăcere, ne dă senzația că nu putem respira, că suntem neputincioși în fața destinului, purtați precum o frunză uscată în bătaia vântului, ne face să simțim un nod în gât, precum înfingerea unor ace de arici care ne răgușesc vocea, ne-o reduc in intensitate sau dimpotirvă o pițigăiesc. O voce slăbită face să nu avem puterea de a schimba lucrurile prin puterea intenției, să nu ne iasă nimic din ce ne propunem, să nu simțim muzica, nici plăcerea de a ne mișca pe ritmul ei, și nici disponibilitatea de a o lăsa să ne miște, să ne pătrundă, să ne vindece umplând golurile, armonizând desechilibrele.

Vindecarea Chakrei 5

Deși există diverse modalități, anumite cristale, anumite tehnici din unele terapii, sau pur și simplu Reiki, evident că cea mai potrivită metodă este cea care implică sunete. Nu-i așa? Mantra OHM intonată profund din gât, să rezoneze acolo, aproape neieșind sunetul pe buze ci rezonând gâtul precum un tub al unei trompete. Și desigur că dacă mai ai și câteva instrumente cântătoare: poate un bol tibetan pe frecvența Vishuddhei, a Anahatei și/sau a manifestării pentru curățarea sufletului, o bară rezonatoare care să îți pună ordine în gânduri și să te scape de cele necurate; ar fi și mai bine.

La final, o scurtă recomandare de lectură suplimentară, dar utilă: articolul Ce sunt chakrele … Partea cea mai interesantă face trimitere la corepondențele dintre chakre și elemente primordiale, metale, culori, sunete, uleiuri esențiale, cristale, planete și zodii.

EVENIMENTE - MEDITAȚII, CURSURI, INTERVIURI