Unde se ascunde magia?!

Magia se află mai aproape decât te-ai aștepta vreodată, la o aruncătură de băț, acolo unde atenția ta începe să fie difuză, să se sfârșească, să-i scape anumite detalii, unele de substanță. Acolo unde, involuntar, necaracteristic, trăgând aer adânc în piept, simți urma parfumului preferat de violete, o adiere subtilă, insesizabilă până când nu ai respirat prin toți porii, și într-un final a ajuns și în colțurile întunecate ale minții tale, ocupându-i spațiul până la refuz, obligând-o să îl scoată la suprafață, să îi ofere recunoaștere ... Se află în forma de iepuraș a norului care aleargă un elefant, în cinstea cărei curse aproape te-ai împiedicat urmărind-o. În strigătul disperat al păsării care te urmărește prin pădure pentru că i-ai răspuns cântului de chemare în același grai și crede că și-a găsit perechea pe care o căuta cu disperare de o întreagă primăvară ...

Magia se ascunde peste tot …

Mulți cred că practicarea magiei este apanajul magicienilor, alchimiștilor și a geniilor înțelepți. Vai ce pierdere a potențialului magic la acești credincioși. Magică este și creșterea aluatului frământat cu sârg, și în florile care înfloresc mai rapid și mai des decât e cazul hrănite cu iubire și spre recompensarea atenției pline de grijă a grădinarului. În Lacrima Maicii Domnului care plânge lacrimi parfumate de fericire și care nu mi înflorește când e supărată sau jignită, și care nu zice nu unui vin roșu de casă bun.

Magia se ascunde în micile detalii abia observabile, mici miracole pline de coincidențe și sincronicități. În scânteierile focului crengilor de brad ce se înalță până la cerul aflat atât de aproape că poți să-l atingi în serile de toamnă târzii. În sursurul vântului care îți aduce vesti de departe că se aproprie o furtună, sfătuindu-te să devii ploaie.

Magici sunt câinii muntelui ce le servesc noaptea drept ghid turiștilor zănatici, ce oftează din greu la plecarea din popasuri. Magică este o herghelie din care un cal vine pe furiș pe la spate să-ți cerșească o mângâiere atunci când te-ai oprit pentru plăcerea de a o fotografia.

Magie este când oprești timpul pentru a-ți da voie să te bucuri de zborul dintr-un leagăn, când găsești mure coapte în pădure în extrasezon suficiente câte aveai nevoie pentru prăjitura de la Ierusalim. Magie este când înțelegi o glumă spusă doar din priviri și râzi în hohote, nepăsându-ti că ai înțeles-o doar tu ...

DESPRE IȚELE SUFLETULUI ȘI ALTE MISTERE