Arta divinației - Maimuța, animalul de putere

Vă propun o exemplificare a ce înseamnă în practică Arta divinației și contemplarea unor energii în vederea integrării lor ca și aspecte ale personalității noastre atunci când devii conștient de mișcarea energiei și îți dai voie să te miști în aceeași direcție cu ea. Ca orice joc care implică șansă, contează să ai mână bună, iar eu am, posibil dintr-o practică îndelungată și o deschidere largă în această direcție. Arta constă în modul de contemplare, în alegerea cu discernământ a metodei de divinație și a intenției, și într-o mai mică sau mai mare proporție în interpretare. De-a lungul timpului am colecționat un număr larg de seturi de cărți divinatorii, ca orice vrăjitoare care se respectă. Unele le-am confecționat singură, altele le-am cumpărat, însoțite sau nu de explicații, unele sumare, altele umplând o carte întreagă. Aspectul meu de bibliotecară face să am acces facil la informații, iar o anumită senzitivitate face să simt mișcarea energiei intuitiv.

Arta Divinației și animalele de putere

Se crede că divinația înseamnă ghicirea viitorului, este și nu este adevărat: odată ce devii conștient de circumstanțe, toate aspectele unei situații, de tipul de energie angajat și direcția de mers a energiei, practic nu îți va fi greu să intuiești ce se va întâmpla, și cum, ba chiar și când (sau măcar un interval). Divinația în acest caz e o simplă evaluare, observare a realității împreună cu influențele și aspectele subtile. Dacă ar fi să numerotez seturile și apoi să extrag la întâmplare numărul pentru săptămâna în curs, sau să-l aleg pe cel numerologic potrivit, iar apoi să îmi setez intenția de a descoperi tipul de energie/aspectul, cartea care se va manifesta în timpul săptămânii, cu siguranță voi fi prima surprinsă de rezultat.

Astăzi a ieșit la înaintare setul cu animale de putere ca și spirite ajutătoare. Animalele de putere sunt o alegere interesantă în acest joc al contemplării unor posibilități personale, pe care, să recunoaștem, nu prea le urmărim îndeaproape. Animalele de putere ne învață anumite moduri de a trăi în mod natural, redobândind abilitatea de a supraviețui într-un mediu ostil, de a ne adapta la el, indiferent de ce tip ar fi.

Maimuța - intepretarea cărții

Animalul de putere care a fost extras ca și tip de energie este Maimuța, care are drept atribut principal ingenuitatea, însemnând că situațiile cu care vă veți confrunta în această perioadă vor necesita adaptabilitate și spirit inovativ. Energia și spiritul maimuței sunt cele care te pot ajuta cum să te adaptezi mai întâi la niște circumstanțe volatile, care se schimbă permanent și rapid: precum maimuța care atunci când sare de pe o cracă pe cealaltă, neștiind niciodată care este suficient de rezistentă pentru a o susține și trebuind să o găsească pe următoarea rapid; la fel și noi vom avea nevoie de reacții și evaluări rapide ale circumstanțelor, apoi atenție către următoarea țintă pentru a identifica următoarea cracă de care să ne agățăm. Maimuțele sunt animale capabile de a găsi soluții și idei creative, bazându-se atât pe spiritul de observație și imitație, cât și pe instincte pentru a evalua, și apoi alege drumul de urmat.

Creativitatea, soluții și atașamente

Chiar dacă veți fi tentați ca, odată găsite soluțiile inovative, creative și inteligente, să vă atașați de ele, nu o faceți, căci noi factori vor interveni în ecuație, fiind necesare alte idei, și alte schimbări de direcție, fiind necesară o nouă adaptare rapidă. Nu fiți dezamăgiți dacă una din direcțiile asumate nu duce nicăieri, iar ideile creative nu dau rezultate, dacă sunteți dispuși să vă mișcați rapid veși găsi altele noi. Folosindu-vă inteligența, dexteritatea, curiozitatea puteți să vă opriți să analizați ce se întâmplă și să vă ajustați mișcările în funcție de noile informații. Când veți primi înapoi veți vedea că fiecare mișcare a avut scopul și timpul ei potrivit, dacă nu v-ați blocat în rutină și vechi obiceiuri.

Sociabilitate, veselie

Lăsați râsul să intre înapoi în sufletele voastre, fiți sociabili, deschiși, chiar un pic obraznici, și jucăuși, râsul este incredibil de vindecător, iar joaca este un bun profesor. Maimuțele se atașează profund și manifestă compasiune față de semenele lor, sunt fermecătoare (amintiți-vă de maimuțicile de pe plajă cu care v-ați așezat la poze). Maimuța te ajută să fii în toane bune și plin de energie, și un simț al percepției dezvoltat, iar umorul copilăresc te ajută să te descurci cu situații de-a dreptul intimidante. Dacă până acum v-ați simțit izolați sau excluși, acum este momentul să reveniți în sânul familiei sau prietenilor sau colegilor, veți fi primit mult mai ușor și natural înapoi în rândul lor. Gândiți-vă bine însă dacă e cazul și chiar vă doriți să fiți înapoi înainte de a face primul pas.

Înșelătorie

Pe de altă parte, maimuța este o șarlatană înnăscută, așa că să fiți pe fază: poate cineva va încerca să vă înșele, sau poate chiar voi sunteți tentați să păcăliți pe cineva, aveți grijă să nu răniți pe cineva din greșeală. Sau poate că e cazul să păcăliți ceva adversari sau inamici, cine știe? Chiar și să vă prefaceți că totul e în regulă într-o situație toxică până ieșiți din ea elegant. E o săptămână propice unor glume nesărate făcute colegilor sau partenerilor, veși putea râde de ele, puteți face pe clovnii, spune bancuri. E o energie bună și pentru mutat cu locuința, sau biroul, sau pentru călătorii, etc.

Maimuța - actor de comedie și nu numai

În astrologia chineză maimuța este precum un actor de comedie, imită pe alții, copiază și imită tot ce atrage. Amuzantă, distractivă, vioaie, cu simțul umorului, rapidă și acrobatică, este un bun organizator, poate organiza cărți, arhive, programe, orice. Poznașă, curioasă, nerăbdătoare, neliniștită, febrilă, concentrată și în continuă perfecționare, poate un pic timidă și emotivă, nu știe când să se oprească, e un bun consilier. În China, maimuța reprezintă siguranță, curaj și inteligență.

În japoneză, cuvântul aferent maimuței este similar celui pentru ”lipsa răului”, și așa a apărut imaginea celor 3 maimuțe care își acoperă ochii, gura și urechile, pentru că modul în care privim, ne referim la o situație și cum ascultăm activ contează imens în relațiile dintre noi, în această cultură maimuța fiind considerată un mesager divin, care binecuvântează căsniciile cu copii și protejează împotriva entităților negative.

În hinduism există un zeu maimuță care reprezintă Justiția, când ești încurcat de chestii legale, energia maimuței te ajută să le descurci.

Printre mayași maimuța era un profet, iar aztecii asociau spiritul maimuței cu soarele.

Spor la joc, vorba unui prieten.

ARTA DIVINAȚIEI